Перше судно з українським продовольством вийшло з порту Одеси, - Кубраков

Йдеться про судно RAZONI, яке під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Тріполі в Лівані.
Перше судно з українським продовольством вийшло з порту Одеси, - Кубраков
Судно RAZONI з українським продовольством вийшло з Одеського порту / facebook.com/oleksandr.kubrakov

У понеділок, 1 серпня, з Одеського порту вийшло перше судно, завантажене українським продовольством. На його борту 26 тисяч тонн кукурудзи. Про це повідомив у Facebook міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Читайте також:

За його словами, йдеться про судно RAZONI, яке під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Тріполі в Лівані. Воно рухатиметься коридором, безпека якого підтверджена нашими партнерами-гарантами - ООН і Туреччиною.

"Україна є 4-м найбільшим експортером кукурудзи у світі, тому можливість його вивезення через порти - це колосальної ваги успіх для забезпечення глобальної продовольчої безпеки", - написав міністр.

Читайте також:

Він зазначив, що розблокування портів дасть щонайменше 1 млрд доларів валютної виручки для економіки та можливість для аграрного сектору спланувати посівну наступного року.

"У портах Великої Одеси ще 16 суден уже чекають на свою чергу. Це ті судна, які були заблоковані з початку повномасштабного вторгнення Росії. Паралельно отримаємо заявки на прибуття нових суден для завантаження агропродукцією", - додав Кубраков.

Публікація Олександра Кубракова у Facebook
Публікація Олександра Кубракова у Facebook

Раніше ми писали, що експорт зерна з території України буде проходити через три порти - "Одеса", "Південний" та "Чорноморськ". У майбутньому планують розширити їх.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK