В Україні знову почала дорожчати цибуля після нетривалого періоду стабільності. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
За словами експертів, досить обмежена пропозиція цибулі стала приводом для підвищення цін у цьому сегменті. При цьому більшість виробників, які не мають власних сховищ, у поточному сезоні вже завершили реалізацію овоча.
Так, нині якісну цибулю пропонують по 23-27 грн/кг, що в середньому на 15% дорожче ніж тижнем раніше.
Як зазначають фермери, підвищити ціни на продукцію їм вдається за рахунок помітного збільшення попиту. Водночас пропозиція якісної цибулі на ринку обмежена, оскільки багато господарств продовжують утримуватися від реалізації цієї продукції зі сховищ.
Наразі ціна на цибулю в Україні вже в середньому в 3 рази вища ніж за аналогічний період минулого року. Втім, учасники ринку не виключають, що тенденція до подорожчання цієї продукції збережеться й надалі.
Раніше ми писали, що, незважаючи на обмежену пропозицію огірка в українських тепличних комбінатах, вартість цієї продукції на ринку України стрімко знижується.