В Україні почали зростати відпускні ціни на моркву через активізацію попиту. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
За словами експертів, причиною збільшення попиту на ці коренеплоди є активізація закупівельної діяльності з боку великих оптових компаній та роздрібних мереж напередодні Нового року, а також завершення реалізації продукції з необладнаних сховищ.
Так, наразі якісну моркву готові відвантажувати не дешевше за 15-20 грн/кг, що в середньому на 11% дорожче ніж наприкінці минулого робочого тижня.
Зазначається, що тенденцію зростання цін зафіксовано лише в сегменті моркви високої якості, яку закуповують для тривалого зберігання.
Гравці ринку вважають, що зростанню цін сприяє помітне підвищення торговельної активності в сегменті якісної моркви. Більшість українських господарств призупинили продаж цього коренеплоду в очікуванні ще більшого зростання цін і заклали основний обсяг урожаю на зберігання. До реалізації вони пропонують лише надлишки, унаслідок чого пропозиція моркви на ринку дещо обмежена.
На сьогодні вартість якісної моркви в Україні вже в середньому в 2,9 раза вища ніж рік тому.
Раніше ми писали, що в Україні стрімко зростає вартість імпортного тепличного огірка.