До нових рекордів: в Україні продовжують зростати ціни на цибулю

Вартість цибулі в Україні в середньому вже в 4 рази вища, ніж першого тижня березня 2022 року, і є рекордним показником за всю історію незалежності.
До нових рекордів: в Україні продовжують зростати ціни на цибулю
Ілюстративне фото / EPA/UPG

В Україні зберігається тенденція зростання рекордних цін на ріпчасту цибулю, обумовлена скороченням запасів цієї продукції в місцевих господарствах та стабільно високим попитом. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Так, відпускні ціни на ріпчасту цибулю на сьогодні вже озвучуються в межах 42-47 грн/кг, що в середньому на 18% дорожче, ніж тижнем раніше.

Як зазначають експерти, попит оптових компаній на цибулю, як і раніше, залишається досить високим, що дозволяє виробникам переглядати ціну на свою продукцію в бік підвищення.

Читайте також:

"Також підтримку цін надає скорочення пропозиції на ринку через те, що багато великих господарств уже фактично завершили продаж ріпчастої цибулі", - йдеться в повідомленні.

При цьому наразі вартість цибулі в Україні в середньому вже в 4 рази вища, ніж першого тижня березня 2022 року, і є рекордним показником за всю історію незалежності. Однак учасники ринку не виключають, що тенденція до подорожчання цієї продукції збережеться й надалі.

Раніше ми писали, що в Україні знову скоротилася пропозиція тепличних помідорів, а ціни на імпортну продукцію підвищуються.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK