Попит слабшає, а ціни зростають: скільки коштують імпортні огірки в Україні

В Україні продовжують дорожчати імпортні огірки.
Попит слабшає, а ціни зростають: скільки коштують імпортні огірки в Україні
Ілюстративне фото / EPA/UPG

В Україні поступово слабшає попит на імпортні огірки, проте ціни в даному сегменті продовжують зростати. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Так, вартість імпортного огірка нині становить 80-97 грн/кг, що в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Читайте також:

Як зазначають експерти, основною причиною подорожчання імпортного огірка стала обмежена пропозиція цієї продукції на українському ринку.

"Після масштабного землетрусу в Туреччині постачання турецького огірка скоротилося до мінімуму. Тож, навіть незважаючи на зниження купівельної активності, імпортери продовжують підвищувати відпускні ціни на огірки", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

На сьогодні імпортний огірок в Україні коштує в середньому на 33% дорожче, ніж у середині лютого 2022 року.

При цьому ключові гравці ринку вважають, що огірок і надалі дорожчатиме, зростання цін у цьому сегменті триватиме як мінімум до кінця лютого. Підставою для таких припущень є той факт, що поки імпортні огірки практично не мають конкурентів на українському ринку.

Раніше ми писали, що цибуля залишається однією з найбільш затребуваних позицій на плодоовочевому ринку України. Ціни на неї продовжують зростати.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK