Ціни на тепличний огірок знову зростають: скільки потрібно заплатити українцям

Подорожчання огірка в Україні зумовлене підвищеним попитом на цю продукцію на тлі досить обмеженої пропозиції.
Ціни на тепличний огірок знову зростають: скільки потрібно заплатити українцям
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Нині в Україні знову почали зростати ціни на тепличні огірки. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

"Подорожчання огірка в Україні зумовлене підвищеним попитом на цю продукцію на тлі досить обмеженої пропозиції. За минулий тиждень вибірка огірка в місцевих тепличних комбінатах помітно скоротилася через похмуру погоду, тоді як торговельна активність у цьому сегменті лише посилилася", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Так, сьогодні тепличні комбінати готові відвантажувати огірок по 80-140 грн/кг, що в середньому на 15% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

За словами представників комбінатів, подорожчання викликано одразу декількома факторами. Насамперед зростанню цін сприяє помітне скорочення пропозиції огірка на ринку. Водночас значно зменшилися поставки цієї продукції з Туреччини, що також дає змогу місцевим виробникам підвищувати вартість.

Читайте також:

Зазначається, що вартість тепличного огірка на українському ринку на сьогодні вже в середньому в 1,5 раза вища, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому гравці ринку впевнені, що незабаром ця продукція може знову почати дешевшати через збільшення пропозиції тепличного огірка після поліпшення погодних умов.

Раніше ми писали, що наразі в Україні встановлено державне регулювання ціни товари, які мають істотну соціальну значущість.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK