Україна збільшила експорт яловичини: які країни купували найбільше продукції

За результатами перших 5 місяців 2023 року українські виробники яловичини продовжують стабільно експортувати м'ясо.
Україна збільшила експорт яловичини: які країни купували найбільше продукції
Ілюстративне фото / Getty Images

За 5 місяців 2023 року Україні вдалось експортувати 9,6 тис. тонн яловичини. Про це повідомили в Українському клубі аграрного бізнесу.

Читайте також:

Так, за січень-травень було відвантажено 9,6 тис. тонн яловичини на суму 38,1 млн дол., що відповідно в 3,6 та в 2,6 рази більше, ніж торік.

За даними УКАБ, травень став найрезультативнішим, оскільки продано за кордон 2,5 тис. тонн, що на 42% більше, ніж у квітні.

Найбільшими імпортерами української яловичини були Китай (5,80 тис. тонн), Узбекистан (1,04 тис. тонн), Азербайджан (1,06 тис. тонн) та Казахстан (590 тонн).

Читайте також:

"З початком повномасштабної війни можливості експортувати м'ясо та м'ясопродукти з України сильно ускладнилися. До війни частка перевезень яловичини автомобільним транспортом складала лише 22,4% (77,6% експортувалось морем). Однак навіть при таких складних умовах географія постачань не змінилась. Якщо українські експортери будуть продовжувати постачання на тому ж рівні до кінця року, то ми зможемо наблизитись до об'ємів 2021 року", - прогнозує аналітик УКАБ Максим Гопка.

Водночас для українського ринку яловичини є важливим вихід на європейські ринки збуту, тому що через закриті порти логістика є дуже дороговартісною, що не дає галузі працювати ефективно.

Читайте також:

Оскільки ціни на яловичину в країнах ЄС знаходяться на високому рівні, споживання цього виду м'яса населенням поступово скорочується, і ця тенденція продовжиться в наступні роки, що підтверджується в прогнозі Європейської комісії. Передбачається, що виробництво яловичини в 2023 році може скоротитися на 1,6%, і це триматиме ціни стабільно високими й надалі. 

Раніше ми писали, що за п'ять місяців 2023 року Україна імпортувала 4,2 тис. тонн свіжого, охолодженого та мороженого м'яса свиней, що більш ніж у 5 разів менше за показник аналогічного періоду 2022 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK