Україна пропонує ЄС та країнам-сусідам компроміс щодо імпорту агропродукції, - Шмигаль

Уряд України пропонує ЄС та країнам-сусідам компроміс.
Україна пропонує ЄС та країнам-сусідам компроміс щодо імпорту агропродукції, - Шмигаль
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

Україна буде позиватися у Світову організацію торгівлі проти Польщі, Словаччини та Угорщини, які вдалися до односторонньої блокади імпорту українського продовольства, і водночас пропонує компромісний сценарій. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також:

"Минулого тижня Єврокомісія скасувала обмеження на імпорт українського продовольства. На жаль, наші західні сусіди: Польща, Словаччина та Угорщина - вдалися до односторонньої блокади. Це удар по нашій економіці, по самих принципах роботи  Євросоюзу, по світовій продовольчій безпеці", - наголосив прем'єр-міністр. 

За його словами, одночасно уряд України пропонує ЄС та країнам-сусідам компроміс. Україна впровадить ефективні заходи контролю та верифікації за експортом 4-х груп товарів.

Читайте також:

"Ми будемо надавати ЄС та сусідам митні дані щодо експорту визначених товарів та будемо збирати дані про кінцевий пункт відправлень у системі електронної черги. Наша ключова пропозиція - це запровадження системи верифікації на експорт визначених агротоварів до 5 держав-членів ЄС. Ми обговорюємо цю пропозицію з Єврокомісією", - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що Україна також подала формальний запит до Польщі, Угорщини, Словаччини про порушення норм СОТ. Крім того, наша держава починає антидискримінаційне розслідування проти недружніх дій цих країн у торговельній сфері. 

Читайте також:

"Якщо Польща, Угорщина, Словаччина не погодяться на узгоджені з Єврокомісією заходи, то Україна буде вводити дзеркальні або взаємні торгові обмеження", - додав Шмигаль.

Раніше ми писали, що Україна подала до СОТ позови проти Польщі, Словаччини та Угорщини через заборону на імпорт української агропродукції.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK