Україна збільшила експорт м'яса на 10%, - Мінагро

Україна експортує три види м'яса: птиці, яловичину та свинину.
Україна збільшила експорт м'яса на 10%, - Мінагро
Ілюстративне фото / Getty Images

За 9 місяців 2023 року Україна збільшила обсяги експорту м'яса на 10% порівняно з 2022 роком. Про це повідомив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький.

Читайте також:

Він зазначив, що українські виробники м'яса в умовах війни зберегли базу для зростання галузі. Цьогоріч очікується збільшення виробництва свинини на 4% порівняно з 2022 роком. Також зростає експорт м'яса та м'ясопродуктів.

"В Україні є всі передумови для ефективного розвитку м'ясної галузі і реалізації експортного потенціалу. За 9 місяців 2023 року зростання обсягів експорту м'яса становило понад 10% порівняно з 2022 роком", - розповів заступник міністра.

Читайте також:

За його словами, Україна експортує три види м'яса: птиці, яловичину та свинину. Найбільше м'яса птиці - понад 90%. Україна постачає м'ясо в країни ЄС, Близького Сходу, Азію та Африку.

Висоцький додав, що згідно з короткостроковим прогнозом на 2024 рік очікується стабілізація обсягів виробництва м'яса птиці та свинини.

Раніше ми писали, що в Україні впали ціни на овочі борщового набору. Восени порівняно з літом борщ із м'ясом подешевшав на 3%, пісний - на 48%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK