Колишні ціни вже не актуальні: в Україні помітно подорожчала морква

Наразі відвантаження моркви здійснюються по 10-14 грн/кг, що в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.
Колишні ціни вже не актуальні: в Україні помітно подорожчала морква
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні спостерігається чергове зростання цін на моркву. До подорожчання призвів підвищений попит на продукцію, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Так, наразі відвантаження моркви з місцевих господарств здійснюються по 10-14 грн/кг, що в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

За словами експертів, причинами збільшення попиту на цю продукцію є активізація закупівельної діяльності з боку великих оптових компаній та роздрібних мереж напередодні Нового року, а також завершення реалізації цього коренеплоду з необладнаних сховищ.

Читайте також:

Зазначається, що більшість господарств призупинила продажі цього коренеплоду в очікуванні ще більшого зростання цін і заклала основний обсяг урожаю на зберігання. До реалізації вони пропонують тільки надлишки, унаслідок чого пропозиція на ринку дещо обмежена.

Зараз морква в Україні все ж надходить у продаж у середньому на 31% дешевше, ніж в аналогічний торішній період. Однак не виключено, що тенденція зростання цін може бути тимчасовим явищем.

Читайте також:

На думку учасників ринку, подальше подорожчання може мотивувати фермерів почати розпродаж моркви зі сховищ, що призведе до збільшення поставок і, як результат, до зниження цін.

Нагадаємо, новорічне меню зі страв, традиційних для столу середньостатистичної сім'ї з 4-х осіб, обійдеться в 2879,15 грн, тобто на 8,4% дорожче, ніж минулого року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK