Цибуля в Україні вже подорожчала на 40%: що буде з цінами надалі

Середня оптова ціна на цю продукцію вже сягнула 14 грн/кг.
Цибуля в Україні вже подорожчала на 40%: що буде з цінами надалі
Ілюстративне фото / Getty Images

Цибуля в Україні продовжує дорожчати, а середня оптова ціна на цю продукцію вже сягнула 14 грн/кг. Отже, з початку збирання пізніх сортів цибулі в серпні ціни на цю продукцію на ринку зросли на 40%, повідомляють аналітики EastFruit.

Читайте також:

За інформацією експертів, оптові ціни на цибулю в Україні зараз зростають швидше, ніж минулого сезону, коли до весни вартість цибулі оновила всі історичні рекорди. До весни оптова ціна на цибулю сягнула 48 грн/кг, а роздрібні ціни були ще вищими.

"На відміну від минулого сезону, коли перспективи зростання цін на цибулю не піддавалися жодним сумнівам, цього року ситуація кардинально інша. І хоча більшість учасників ринку твердо вірить у зростання цін на цибулю до весни, дуже часто саме більшість і помиляється у своїх прогнозах", - прокоментували в інвестиційному департаменті Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Читайте також:

Зазначається, що цього сезону перспективи зниження вартості цибулі до весни не є очевидними. Серед причин, які можуть дозволити уникнути обвалу цін на цибулю до весни, такі:

  • проблеми з якістю цибулі в ЄС, які можуть призвести до більш значних, ніж зазвичай, втрат під час зберігання, проте загальне виробництво цибулі в ЄС зросло за рахунок розширення площ;
  • неможливість точної оцінки обсягів виробництва цибулі в Україні та проблеми з якістю продукції, тому що в цей сектор зайшло безліч новачків без досвіду;
  • можливі проблеми зі зберіганням цибулі в Україні через вирощування продукції в менш сприятливих для цієї культури регіонах.

Читайте також:

"Загалом рівень цін на цибулю наразі можна вважати звичайним для цієї пори року, якщо відкинути сезони з явним надлишком і сезони з явним дефіцитом продукції. Тому поточні ціни на цибулю також не дають нам жодних підказок щодо перспектив ціноутворення", - додали аналітики. 

Раніше ми писали, що в Україні вже другий тиждень поспіль триває зростання цін на картоплю.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK