В Україні дешевшає важливий овоч: ціни близькі до історичних антирекордів для весни

В Україні поступово знижуються ціни на популярний овоч - моркву.
В Україні дешевшає важливий овоч: ціни близькі до історичних антирекордів для весни
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні зберігається тенденція повільного зниження вартості моркви. Ціни на овоч наближаються до історичних антирекордів для весни, повідомляють аналітики EastFruit.

Читайте також:

"Наразі ціни на моркву формуються в проміжку від 8 до 10 грн/кг, що за поточним курсом дорівнює всього 20 центам США. Це вже дуже близько до рівня цін 2020 року, коли в цей самий час ціни на моркву становили всього 17 центів США за кг", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ціни на моркву найчастіше зростають саме наприкінці квітня - травні. Наприкінці травня ціни, як правило, стабілізуються або знижуються в міру надходження на ринок ранньої моркви нового врожаю.

Проте цього сезону пропозиція моркви зростає й учасники ринку не виключають подальшого падіння цін, як це було 2020 року. Водночас поки що невідомо, наскільки фермерам неокупованих і деокупованих південних регіонів України вдалося відновити вирощування ранніх овочів. І саме від цього залежатимуть перспективи відновлення цін у травні, вважають експерти.

Читайте також:

Вони додали, що Україна поки що не здійснює масштабного експорту моркви, попри порівняно низькі ціни, через проблеми з якістю та відсутність досвіду в цій сфері. 

Раніше ми писали, що в Україні утворився надлишок цибулі на ринку. Унаслідок цього підприємці вирішили роздавати свою продукцію безкоштовно.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK