Українцям доведеться більше платити за капусту: чому ціни зросли на 63%

Ціни на капусту вже перевищили рівень торішніх і продовжують зростати.
Українцям доведеться більше платити за капусту: чому ціни зросли на 63%
Ілюстративне фото / EPA/UPG

На поточному тижні на українському ринку спостерігається дефіцит білокачанної капусти нового врожаю, що спричинило зростання цін на продукцію. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Так, білокачанну капусту українські господарства пропонують до продажу за 18-25 грн\кг, що в середньому на 63% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Тиждень тому ціни на цю продукцію не перевищували 17 грн/кг.

За словами фермерів, така ситуація пов'язана зі скороченням пропозиції білоголової капусти на ринку, оскільки через спекотну погоду дозрівання цієї продукції в господарствах дещо сповільнилося.

Читайте також:

"До того ж якість білоголової капусти істотно знизилася через поширення на полях хвороб і шкідників, що своєю чергою також дало змогу продавцям підвищити відпускні ціни на якісну продукцію", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що більшість господарств уже завершили сезон реалізації капусти ранніх сортів, тоді як пізніша продукція ще не почала надходити на ринок масово. При цьому попит на дану продукцію досить високий, що також провокує цінове зростання.

Читайте також:

Наразі ціна на капусту в Україні вже в середньому у 2,7 раза вища, ніж в аналогічний період минулого року. Наприкінці липня 2023 року українські фермери готові були відвантажувати капусту по 6-10 грн/кг.

За прогнозами аналітиків, якщо поточні темпи збуту білоголової капусти збережуться, місцеві фермери планують і далі підвищувати ціни в даному сегменті.

Раніше ми писали, що Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій зареєстрував нове географічне зазначення (ГЗ) - "Херсонський кавун".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK