В Україні відновилося зростання цін на популярний літній овоч: скільки коштує зараз

З початку поточного тижня ціни на тепличні огірки в Україні зросли в середньому на 14%.
В Україні відновилося зростання цін на популярний літній овоч: скільки коштує зараз
Ілюстративне фото / depositphotos.com

На поточному тижні тепличні комбінати України підвищили відпускні ціни на огірки. Основною причиною подорожчання є скорочення пропозиції як тепличного, так і ґрунтового огірка. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Так, лише з початку поточного тижня ціни на тепличні огірки в Україні зросли в середньому на 14%. І сьогодні комбінати пропонують до продажу цю продукцію за 40-60 грн/кг.

Як зазначають учасники ринку, незважаючи на подорожчання в цьому сегменті, попит на тепличний огірок на українському ринку залишається дуже високим.

Читайте також:

"Подорожчанню тепличних огірків, крім усього іншого, сприяла обмежена пропозиція ґрунтової продукції. Основну частку продукції відкритого ґрунту зараз становить огірок невисокої якості, що підвищує інтерес покупців до якіснішої продукції з теплиць", - йдеться в повідомленні.

Наразі тепличний огірок в Україні коштує оптовим покупцям вже в середньому у 2,8 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

Читайте також:

До того ж гравці ринку впевнені в подальшому подорожчанні з огляду на підвищений попит оптових компаній та роздрібних мереж на цю продукцію.

Раніше ми писали, що в Україні цього тижня зафіксовано підвищення цін на дині.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK