В Україні переписали ціни на популярний овоч: скільки потрібно заплатити за кг

Сьогодні тепличні огірки в Україні пропонуються до продажу за такими самими цінами, як і в сезонах 2023 і 2022 років.
В Україні переписали ціни на популярний овоч: скільки потрібно заплатити за кг
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні продовжують зростати ціни на тепличні огірки. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

За словами учасників ринку, причин для ситуації, що склалася, було відразу кілька. Насамперед пропозиція огірків на ринку дещо скоротилася за рахунок нестабільних вибірок як у стаціонарних комбінатах, так і в плівкових теплицях. Водночас попит на овочі залишався на досить високому рівні.

Уточнюється, що сьогодні українські тепличні комбінати пропонують огірки до продажу по 50-65 грн/кг, що в середньому на 11% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Читайте також:

Зростання цін у цьому сегменті експерти аргументують досить обмеженою пропозицією тепличного огірка в умовах підвищеного попиту. Вибірки в комбінатах помітно знизилися після погіршення погодних умов. Також підтримку цінам на місцеві овочі надає відсутність конкуренції з боку імпортної продукції наразі.

Аналітики додали, що сьогодні тепличні огірки в Україні пропонуються до продажу за такими самими цінами, як і в сезонах 2023 і 2022 років. 

Як зазначають оператори ринку, чергове підвищення цін на місцевий огірок може призвести до різкого збільшення поставок імпортної продукції. Надалі конкурувати з імпортними овочами українським комбінатам буде більш проблематично, оскільки практично всі вже змушені використовувати підігрів.

Читайте також:

За прогнозами, середньодобові температури повітря в Україні будуть і далі знижуватися, що безпосередньо позначиться на собівартості виробництва тепличних овочів у країні.

Нагадаємо, цієї зими картопля в українських супермаркетах може коштувати 50-55 грн за кілограм.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK