Українцям доведеться більше платити за огірки: які ціни зараз

У середньому з початку поточного тижня ціни на огірки зросли на 26%.
Українцям доведеться більше платити за огірки: які ціни зараз
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Похолодання в Україні спровокувало суттєве скорочення обсягів пропозиції тепличних огірків на ринку, унаслідок чого стрімко зросли ціни на овоч. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

За їхніми словами, також підтримку цінам надають відсутність конкуренції з боку імпорту та вельми високий попит місцевих оптових компаній і роздрібних мереж.

У середньому з початку поточного тижня ціни на огірки зросли на 26%, і сьогодні ці овочі надходять у продаж у діапазоні 65-80 грн/кг залежно від якості та обсягів пропонованих партій продукції.

Читайте також:

Зазначається, що сезон реалізації огірка в українських тепличних комбінатах наближається до завершення. Господарства зараз проводять зачистку в теплицях, тому пропонують огірок переважно дрібним оптом. До того ж якість огірків у останніх вибірках значно знизилася, але це не заважає продавцям підвищувати ціни.

На думку експертів, така ситуація на українському ринку огірків може призвести до того, що імпортери почнуть постачання цієї продукції з зовнішнього ринку вже наступного тижня. У такому разі ціни на огірки з місцевих тепличних комбінатів можуть призупинити зростання під тиску більш доступної імпортної продукції.

Читайте також:

На сьогодні вартість тепличних огірків в Україні вже в середньому на 14% вища, ніж в аналогічний період минулого року.

Раніше ми писали, що за рік ціни на найпопулярніші в Україні сорти яблук на оптовому сільськогосподарському ринку Шувар, що у Львові, зросли в середньому на 73%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK