Зростання цін на картоплю продовжується: чому в Україні дорожчає ключовий овоч

За словами аналітиків, ціни на картоплю продовжують встановлювати нові цінові рекорди останнього десятиліття.
Зростання цін на картоплю продовжується: чому в Україні дорожчає ключовий овоч
Ілюстративне фото / pixabay.com

В Україні не припиняється подорожчання картоплі. Позитивні цінові тенденції фіксуються вже більше місяця, починаючи з останньої декади вересня поточного року, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Так, на сьогодні в основних регіонах виробництва картопля пропонується до продажу по 20-30 грн/кг залежно від сорту, якості та обсягів запропонованих партій продукції. Це в середньому на 18% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

"Можна констатувати, що ціни на картоплю продовжують встановлювати нові цінові рекорди останнього десятиліття", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

За словами гравців ринку, позитивний ціновий тренд у цьому сегменті обумовлений одразу кількома факторами. Так, цього тижня більшість українських фермерів повідомили про завершення відвантаження картоплі безпосередньо з поля, зважаючи на те, що господарства пропонували до продажу цю продукцію зі сховищ, ціни на яку традиційно вищі.

Ще більш впевнену підтримку цінам продовжує надавати обмежена пропозиція картоплі на ринку через істотне зниження врожайності цієї культури в поточному сезоні. Максимальних збитків для майбутнього врожаю завдала посушлива та спекотна погода в Україні.

Читайте також:

Зазначається, що ціни на картоплю в Україні залишаються найвищими серед усіх країн регіону моніторингу проєкту. Цей факт дозволяє прогнозувати, що на внутрішній ринок ще в першій половині поточного сезону надійдуть суттєві обсяги імпортної продукції.

На думку експертів, саме з початком масового імпорту цінова ситуація на ринку картоплі в Україні може стабілізуватися.

Читайте також:

Зараз ціна на картоплю в Україні вже в середньому у 2,9 раза вища, ніж наприкінці жовтня 2023 року. При цьому великі гравці ринку не поспішають із продажем основних обсягів картоплі, оскільки розраховують на подальше зростання цін у цьому сегменті.

Раніше ми писали, що похолодання в Україні спровокувало суттєве скорочення обсягів пропозиції тепличних огірків на ринку, унаслідок стрімко зросли ціни на овоч.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK