У Раді розповіли, як отримати пенсію українцям, які виїхали за кордон через війну

Після широкомасштабного військового вторгнення РФ на територію України понад 500 тис. пенсіонерів були змушені виїхати за кордон.
У Раді розповіли, як отримати пенсію українцям, які виїхали за кордон через війну
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Громадяни, які виїхали з України через війну, можуть отримувати пенсію й за кордоном. Але лише в тому разі, якщо до війни вони отримували виплати через установи банків. Про це говориться на сайті Верховної Ради.

У ВР наголосили, що такі українці можуть вільно користуватися за кордоном банківськими картками українських банків та отримувати свої виплати.

Читайте також:

"Труднощі з отриманням пенсійних та соціальних виплат виникають у громадян України, які перебувають за кордоном, але отримували відповідні виплати через поштові відділення АТ "Укрпошта", - йдеться в повідомленні.

Згідно з позицією Мінсоцполітики, українці, яким пенсію виплачувала Укрпошта, можуть змінити спосіб отримання виплати, а саме отримувати пенсію через платіжну картку.

"Можна без візиту до відділення уповноваженого банку відкрити платіжну картку через офіційний сайт або мобільний додаток банку. При цьому при відкритті рахунку ідентифікація клієнта здійснюється банком шляхом відеоверифікації. Наразі така послуга доступна в ПриватБанку", - пояснили у ВР.

Читайте також:

Зазначається, що виплата пенсій та соціальної допомоги здійснюється незалежно від зареєстрованого місця проживання отримувача під час воєнного стану, а також протягом місяця після його скасування без додаткових звернень та подання підтверджуючих документів.

Після широкомасштабного військового вторгнення РФ на територію України понад 500 тис. пенсіонерів змушені були виїхати за кордон.

Раніше ми писали, що підстави для перерахунку призначених пенсій визначені українським законодавством. У 2022 році заплановані три етапи підвищення виплат.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK