Правила обміну ламп розжарювання на LED змінюються: де можна отримати економки

В Україні триває програма безкоштовного обміну ламп розжарювання на LED-лампи.
Правила обміну ламп розжарювання на LED змінюються: де можна отримати економки
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Із середи, 22 березня, Укрпошта скорочує кількість відділень, де можна буде обміняти старі лампи розжарювання на економні енергозберігаючі LED-лампи. Про це повідомили в Мінекономіки.

Читайте також:

"Це відбувається через скорочення попиту населення в деяких відділеннях - саме вони повернуться до звичайного формату роботи і будуть надавати тільки поштові та фінансові послуги. Центральні відділення та ті, де обмін ламп проходить активно, продовжать видавати світлодіоди", - йдеться в повідомленні.

У найвіддаленіших селах, які до проєкту обміну долучилися нещодавно, обмін триватиме до кінця квітня. А вже з 1 травня обміняти старі лампи розжарювання на світлодіоди можна буде у 23 відділеннях у містах-мільйонниках та обласних центрах країни, де все ще зберігається високий попит і потреба.

Читайте також:

Як зазначили в міністерстві, українцям, які хочуть зробити попереднє замовлення ламп, варто звернути увагу на наявність відділення Укрпошти в переліку доступних відділень у застосунку "Дія". Якщо відділення є в списку, мешканці міст, смт та сіл, у яких наявні автоматизовані відділення Укрпошти, зможуть зареєструватися й, подавши заявку, обміняти лампи, коли вони надійдуть саме в це відділення. 

Для обміну потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код (РНОКПП) та лампи. Обміняти можна до 5 ламп старого зразка з будь-яким цоколем на таку ж кількість LED-ламп.

Читайте також:

Загалом програма охопила 23 тисячі населених пунктів, включаючи деокуповані території та прифронтові регіони України. З початку старту програми майже 3 млн жителів України обміняли у відділеннях Укрпошти близько 14 млн ламп. 

Раніше ми писали, що 22 березня генерація електроенергії продовжує повністю забезпечувати потреби споживачів в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK