Кабмін спростив призначення допомоги при народженні дитини: яких сімей стосується

Кабмін врегулював питання призначення допомоги при народженні дитини батькам, які через війну виїхали за кордон.
Кабмін спростив призначення допомоги при народженні дитини: яких сімей стосується
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кабінет Міністрів ухвалив комплексну постанову, якою врегульовано питання соціальних виплат на дітей батькам, які виїхали за кордон, рятуючись від війни. Про це повідомив у Telegram Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Читайте також:

Зазначається, що відтепер батьки, у яких з'явився малюк під час їхнього тимчасового перебування за межами України, можуть дистанційно подати документи на призначення допомоги при народженні дитини. 

Раніше жінки, які народили дитину за кордоном, могли отримати допомогу лише після повернення в Україну, адже для цього потрібно було особисто звернутися до органу соціального захисту населення.  

Читайте також:

"Тепер один із батьків, який тимчасово перебуває за кордоном, може надіслати заяву на призначення допомоги до органу соцзахисту в Україні за своїм зареєстрованим місцем проживання. Разом із нею батько чи мати мають надіслати видані компетентними органами країни перебування та легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини", - пояснив Лубінець.

Він додав, що мати зможе отримувати українську допомогу на дитину в країні, де вона отримала тимчасовий прихисток. 

Публікація Дмитра Лубінця в Telegram
Публікація Дмитра Лубінця в Telegram

Раніше ми писали, що при народженні дитини кожна сім'я має право не тільки на отримання допомоги, а й одноразової допомоги "пакунок малюка" в натуральній або грошовій формі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK