Пільги учасникам бойових дій: як оформити знижку 75% на комунальні послуги

Учасникам бойових дій надається знижка на комуналку довічно.
Пільги учасникам бойових дій: як оформити знижку 75% на комунальні послуги
Ілюстративне фото / Getty Images

Учасникам бойових дій надається право на 75% знижку вартості комунальних послуг, розраховану від встановленої норми споживання, незалежно від доходів. Про це повідомила начальниця Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака.

Читайте також:

За її словами, громадянину, який отримав посвідчення "учасника бойових дій" і хоче оформити пільги на оплату ЖКП, необхідно подати дві заяви:

  • про внесення відомостей до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, (ЄДАРП);
  • про надання пільг на оплату ЖКП.

Читайте також:

Заяву з необхідними документами потрібно подати до будь-якого сервісного центру ПФУ, уповноваженої посадової особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або ЦНАПу. Документи також можна подати дистанційно - через офіційний вебсайт Мінсоцполітики або вебпортал електронних послуг ПФУ.

"Пільги на житлово-комунальні послуги учасникам бойових дій призначаються довічно. Однак, якщо пільговик користується пічним опаленням та скрапленим газом для приготування їжі, для отримання пільги на ці послуги звертатися потрібно щороку", - розповіла Корчака.

Читайте також:

При цьому пільговик зобов'язаний повідомляти уповноваженому органу про зміну всіх обставин, які впливають на надання пільг. Тож при зміні в складі сім'ї чи місця проживання, зміні в переліку послуг, на які здійснюється призначення пільг, необхідно повторно подати заяву з урахуванням нових обставин.

Якщо людина має право на пільги згідно з кількома законами, до ЄДАРП включається вся інформація про учасника бойових дій, проте з-поміж усіх можливих варіантів пільговик обирає одну підставу для пільги.

Публікація ПФУ у Facebook
Публікація ПФУ у Facebook

Раніше ми писали, що в рамках робочої групи щодо грошового забезпечення, до якої входять парламентарії та представники військового блоку, працюють над підвищенням зарплат для деяких категорій військовослужбовців.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK