"єМалятко" перевели на постійну основу: які послуги доступні батькам

89% батьків вибирають послугу "єМалятко" при реєстрації народження дитини.
"єМалятко" перевели на постійну основу: які послуги доступні батькам
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кабінет Міністрів ухвалив постійний порядок надання послуги "єМалятко" після експериментального етапу. Відтепер замість однієї обов'язкової послуги молоді батьки зможуть оформити одразу чотири, а решту - на вибір. Про це повідомили в Мінцифрі.

Читайте також:

"єМалятко" - це комплексна послуга для молодих батьків, яка дає змогу на порталі "Дія" отримати одразу 9 сервісів, необхідних при народженні дитини", - йдеться в повідомленні.

До обов'язкових послуг належать:

  • державна реєстрація народження та визначення походження дитини;
  • реєстрація в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків;
  • внесення інформації про дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з автоматичним формуванням унікального номера запису в ньому;
  • внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів в електронній системі охорони здоров'я (крім випадку, коли щодо дитини судом ухвалене рішення про встановлення факту народження дитини).

Читайте також:

На вибір батькам пропонується отримати такі послуги:

  • декларування місця проживання дитини;
  • призначення допомоги при народженні дитини;
  • надання грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка".

Читайте також:

Якщо батьки претендують на призначення допомоги або надання відповідного статусу, можна вибрати такі послуги:

  • видача посвідчень батьків багатодітної сім'ї та дитини з багатодітної сім'ї (за умови реалізації відповідних послуг на порталі "Дія");
  • призначення допомоги на дітей, яких виховують у багатодітних сім'ях (за умови реалізації відповідних послуг на порталі "Дія").

Отримати комплексну послугу "єМалятко" можна на порталі "Дія" або офлайн у відділі ДРАЦС, через ЦНАП та закладах охорони здоров'я, які надають медичну допомогу при пологах. 

Читайте також:

За час дії експериментального етапу з 2020 року цифрова послуга стала одним із найзручніших інструментів для молодих батьків. Так, за цей час подали понад 400 тисяч заяв про отримання послуги "єМалятко". Наразі 89% батьків вибирають цей сервіс при реєстрації народження дитини, а рівень задоволеності послугою сягає 95%.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів ухвалив комплексну постанову, якою врегульовано питання соціальних виплат на дітей батькам, які виїхали за кордон, рятуючись від війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK