Українці отримують платіжки за газ із зайвими кубами: у чому причина

Щоб нараховані обсяги газу збігалися з реальним споживанням, потрібно передавати показання лічильників вчасно.
Українці отримують платіжки за газ із зайвими кубами: у чому причина
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Деякі українці скаржаться, що в платіжках за газ їм домальовують "зайві" кубометри палива, які вони не споживали. Головною причиною некоректних нарахувань є несвоєчасна подача показників лічильників. Про це повідомляє "Нафтогаз".

Читайте також:

У компанії розповіли, що до них із подібною скаргою на платіжку за серпень звернулася клієнтка.

"Перше, що ми зробили, - перевірили зафіксовані клієнткою обсяги спожитого газу. Виявилось, що з травня по серпень вона не передавала показання лічильника, адже тимчасово переїхала з родиною з Києва на захід країни", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Як здійснюються нарахування в таких випадках

У "Нафтогазі" пояснили, що нарахування здійснюється розрахунковим способом. Тобто обсяги спожитого газу визначаються на основі місячного об'єму споживання за аналогічний період минулого року. Отже, цифри відрізняються від фактичних.

Що робити

Читайте також:

"Щоб нараховані обсяги газу збігалися з реальним споживанням, передавайте показання лічильників вчасно - з 28-го по 5-те число щомісяця. Якщо ви тимчасово не проживаєте в помешканні та не користувалися газом, передавайте щомісяця фактичні незмінні показання", - додали в компанії.

Раніше ми писали, що 1 жовтня 2023 року в Україні розпочався новий газовий рік, який триватиме до 30 вересня 2024 року. Саме від нього залежить нарахування в майбутніх платіжках громадян.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK