Стало відомо, скільки в українців боргів за комуналку

За рік в Україні збільшилось боргів за комунальні послуги на 13%.
Стало відомо, скільки в українців боргів за комуналку
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З жовтня 2022 року по жовтень 2023 року кількість боргів у Єдиному реєстрі боржників (ЕРБ) збільшилася майже на 1,2 млн. Боргів українців за комунальні послуги стало більше на 13% або на 73 тис. Про це повідомляє "Опендатабот".

Читайте також:

Зазначається, що майже три чверті з них з'явилися в ЄРБ протягом минулого опалювального сезону - з жовтня 2022-го по травень 2023-го. Ще 12% або 8,6 тис. боргів додалися в серпні-вересні 2023 року. 

Частка таких боргів у загальній кількості наразі становить 7,4%.

Opendatabot

Читайте також:

Водночас найбільший приріст протягом року спостерігався в категорії "Стягнення судового збору" - +68%. При цьому за серпень-вересень кількість таких боргів збільшилася на 5,5%. Частка цих боргів у реєстрі становить 4%. 

Найбільшу частку від загальної кількості боргів, як і раніше, становлять борги в категорії "Стягнення на користь держави" - 22,3%. За останній рік приріст у цій категорії становив 19%.

Нагадаємо, якщо в українців виникла заборгованість за житлово-комунальні послуги й немає можливості одразу сплатити весь накопичений борг, можна оформити договір реструктуризації (розстрочення) заборгованості за отримані послуги.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK