Чи можуть заблокувати банківську картку за неявку до ТЦК по повістці: відповідь юриста

Що робити, якщо банківську картку заблокували.
Чи можуть заблокувати банківську картку за неявку до ТЦК по повістці: відповідь юриста
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У мережі з'явилася інформація, що військовозобов'язаним чоловікам, які отримали повістку, але не прийшли в призначений час до ТЦК, можуть заблокувати банківські картки. Чи законна така схема і як вона працює, розповів в Instagram юрист Володимир Крекотень.

Читайте також:

"Чи знали ви про те, що вам можуть заблокувати банківську карту за неявку до ТЦК по повістці, яку ви навіть і не отримували?! На жаль, такі випадки дедалі частіше трапляються", - заявив адвокат.

Він пояснив, як працює така схема. У військкоматі вважають, що, кинувши повістку до поштової скриньки, вони належним чином викликали людину на конкретний час і день. Однак, якщо ви не з'являєтеся до ТЦК, начальник ТЦК виносить постанову про притягнення до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Читайте також:

"Ця постанова буде незаконною, оскільки винесена за відсутності доказів порушення, а також із порушенням права на захист особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Але в ТЦК це нікого не хвилює", - наголосив Крекотень.

Він додав, що для виконання постанова направляється у виконавчу службу. Виконавець відкриває виконавче провадження та блокує ісі ваші рахунки. 

Читайте також:

"Дізнавшись про це, ви біжите до виконавця, там дізнаєтесь щодо причини блокування рахунку і про "порятунок" - заплати штраф, витрати виконавчого провадження, і тобі все розблокують, а провадження закриють. Ви платите. Але, я не раджу йти по шляху найменшого супротиву і просто оплатити штраф, аби лише швидше розблокувати рахунок, адже таким чином ви визнаєте свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення, якого не вчиняли", - сказав юрист.

Натомість він рекомендує оскаржувати незаконну постанову про притягнення до адміністративної відповідальності до суду.

Раніше ми писали, що на гарячу лінію Мінреінтеграції надходять звернення щодо випадків накладення арешту на банківські рахунки внутрішньо переміщених осіб.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK