Як користуватися генератором без ризику для життя: корисні поради

Як правильно використовувати електрогенератор.
Як користуватися генератором без ризику для життя: корисні поради
Ілюстративне фото / Getty Images

Українцям варто дотримуватися правил безпеки при використанні електрогенераторів, оскільки пересувні електростанції є джерелом підвищеної небезпеки. Про це повідомляє "Нафтогаз".

Читайте також:

Фахівці радять купувати лише сертифіковану продукцію в ліцензованих точках продажу та уважно дотримуватись інструкцій виробника.

Під час роботи генератор виділяє чадний газ, тому його необхідно розташовувати лише на вулиці, бажано під навісом, на відстані мінімум 6 метрів від дверей та вікон. Пристрій можна встановити в окремому простому приміщенні технічного призначення з якісною вентиляцією.

Читайте також:

При цьому поруч не має бути легкозаймистих матеріалів. Поверхня, де встановлюється генератор, має бути рівною та стійкою.

Підключенням пристрою повинен займатися лише електрик. Перед пуском генератора варто переконатися, що електропроводка, кабелі пристроїв-споживачів електрики та подовжувачі не пошкоджені, не сплутані або перекручені, без іржі та корозії.

Читайте також:

Важливо уникати попадання вологи на генератор. Не можна торкатися ввімкненого пристрою та його рухомих частин

Потрібно контролювати роботу установки, періодично перевіряючи паливний та мастильний бак на наявність протічок. Масло та бензин для генератора вибирайте лише за рекомендаціями виробника, що вказані в інструкції.

Читайте також:

При появі сторонніх звуків або збоїв у роботі генератора необхідно негайно припинити його експлуатацію та звернутися до майстра для усунення неполадок.

У разі займання бензинового, дизельного або газового генератора викликати рятувальників за телефоном 101. При можливості вживати заходів із локалізації пожежі та знеструмлення установки

Читайте також:

При використанні генератора категорично забороняється:

  • Розміщувати його в закритих приміщеннях без вентиляції.
  • Людям та тваринам не можна довгий час знаходитися поруч з установкою.
  • Змінювати конструкцію пристрою.
  • Палити та використовувати горючі речовини біля генератора, що працює.
  • Заправляти техніку в працюючому стані або з неохолодженим двигуном.
  • Ланцюгове підключення генераторів.
  • Перевищувати допустиму вихідну потужність генератора.

Раніше ми писали, що перед новим опалювальним сезоном українцям радять запасатися генераторами. Зі свого боку енергетики та ППО робитимуть усе для того, щоб ця техніка не знадобилася.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK