Пенсіонери в Україні зможуть безкоштовно отримати по 5 світлодіодних ламп - Мінекономіки

Скористатися програмою обміну та отримати додаткові 5 ламп енергозбереження можуть і ті пенсіонери, які раніше вже обмінювали лампочки.
Пенсіонери в Україні зможуть безкоштовно отримати по 5 світлодіодних ламп - Мінекономіки
Ілюстративне фото / Getty Images

Кабінет Міністрів вніс зміни до умов реалізації програми обміну ламп розжарювання на світлодіодні. Пенсіонери зможуть безкоштовно отримати по 5 енергозберігаючих ламп у відділеннях поштового зв'язку АТ "Укрпошта" за наявності пенсійного посвідчення. Про це повідомили в Мінекономіки.

Читайте також:

"Наша ціль - замінити ще близько 18 млн ламп розжарювання на енергоефективні лампи, щоб зменшити навантаження на енергетичну систему країни. Особливо актуально це в зимовий період. Тому урядом було прийнято рішення впровадити додаткову можливість для пенсіонерів отримати по п’ять світлодіодних ламп безпосередньо у відділеннях поштового зв'язку АТ "Укрпошта", - розповіла міністр економіки Юлія Свириденко.

Вона підкреслила, що цього разу пенсіонерам не треба буде одразу нести старі лампи на обмін. Їх можна буде принести у відділення Укрпошти протягом місяця з моменту отримання п'яти додаткових світлодіодних ламп.

Читайте також:

Перші лампи за новою хвилею програми будуть доступні з 5 грудня у всіх сільських відділеннях Укрпошти по всій країні, крім Київщини. На Київщині пенсіонери зможуть додатково обміняти лампи з 12 грудня. Про доступність ламп для обміну в решті населених пунктів буде повідомлено окремо.

Щоб обміняти додаткові LED-лампи, пенсіонерам потрібно мати при собі паспорт, РНОКПП, пенсійне посвідчення та діючий номер телефону. Додаткові енергоощадні лампи пенсіонери зможуть обміняти безкоштовно, доки світлодіоди будуть у наявності. 

Читайте також:

Водночас скористатися програмою обміну та отримати додаткові 5 ламп енергозбереження можуть і ті пенсіонери, які раніше вже обмінювали лампочки. 

За попередніми оцінками, економічний ефект від обміну ще 18 млн світлодіодних ламп дозволить сумарно економити одночасно до 1000 МВт, що дорівнює роботі блока атомної електростанції.

Раніше ми писали, за яких умов в Україні застосовуватимуть графіки відключення світла.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK