Частина ВПО залишиться без виплат: що зміниться для переселенців з 1 лютого

Кількість ВПО, які отримують грошову допомогу зменшиться з нового року.
Частина ВПО залишиться без виплат: що зміниться для переселенців з 1 лютого
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 1 лютого 2024 року в Україні зменшиться кількість внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які отримуватимуть грошову допомогу. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Читайте також:

Згідно зі змінами до законодавства з 1 лютого грошову допомогу отримуватимуть понад 170 тисяч ВПО. Наразі її отримують 2,6 млн ВПО з офіційно зареєстрованих понад 4,9 млн осіб.

"Як омбудсман України я не погоджуюся зі змінами й озвучив цю проблематику на слуханнях у комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів", - заявив Лубінець.

За його словами, він підтримує позицію, що українці, які проживають за кордоном, не мають отримувати допомогу на проживання ВПО, оскільки вони отримують допомогу від іноземних держав.

Читайте також:

"Водночас ми не підтримуємо підхід, коли не будуть отримувати допомогу ВПО ті громадяни України, які мають на своїх рахунках суму, яка перевищує 100 тисяч гривень. Адже, наприклад, таку суму можуть мати на рахунках рідні захисників України, які перебувають у полоні чи є зниклими безвісти за особливих обставин, і мають статус ВПО", - зазначив омбудсмен.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів вніс зміни до низки урядових постанов щодо обліку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та виплат їм державної допомоги.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK