Індексація пенсій в Україні може не відбутися: у Мінсоцполітики назвали причину

На пенсії у 2024 році гроші є, але індексація під питанням.
Індексація пенсій в Україні може не відбутися: у Мінсоцполітики назвали причину
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Якщо Україні не нададуть міжнародної фінансової допомоги, індексація пенсій у 2024 році може не відбутися. Але проблем зі звичайними пенсійними виплатами не буде. Про це в ефірі телемарафону заявила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Читайте також:

"Хочу заспокоїти всіх пенсіонерів, які отримують пенсію за віком, тому що більша частина пенсійних доходів і надходжень, які розподіляються Пенсійним фондом, - це наші внутрішні надходження, які забезпечуються нашими українськими платниками, зокрема, нашими військовими. Оскільки вони всі платять ЄСВ (Єдиний соціальний внесок), то наш Пенсійний фонд стабільно тримається на українських коштах", - пояснила міністерка.

За її словами, базова пенсія буде виплачена всім українським пенсіонерам, хоч індексація може й не відбутися.

Читайте також:

"Можливо, не вдасться, якщо насправді будуть такі ризики (відсутність міжнародної фінансової допомоги - ред.), говорити про індексацію, але базова пенсія буде виплачена, і на це ми знайдемо кошти з внутрішніх українських ресурсів", - запевнила Жолнович.

Вона зазначила, що в бюджет закладено всі підвищення та індексацію, і сподівається, що ресурси на це будуть знайдені.

Читайте також:

"Я думаю, що ми зможемо впоратися з цими викликами. Я б не хотіла наразі передчасно лякати пенсіонерів тим, що вони не отримають відповідно до закону свої пенсії і підвищення на рівень інфляції, які передбачені. Поки що ми готові їх робити, і я думаю, що ми це виконаємо", - повідомила очільниця Мінсоцполітики.

Міністерка додала, що Міністерство соціальної політики домовилося зі Світовим банком про допомогу на суму майже 2 млрд дол., і ці кошти в перші місяці 2024 року покриють базові соціальні витрати.

Раніше ми писали, що Закон України "Про Державний бюджет України на 2024 рік" передбачає підвищення у 2024 році розмірів прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати. Це вплине на пенсії деяких категорій громадян.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK