Права споживача: чи можна повернути товар, куплений у кредит

У Держпродспоживслужбі роз'яснили, як повернути товар, куплений у кредит.
Права споживача: чи можна повернути товар, куплений у кредит
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Щоб обміняти або повернути товар, придбаний у кредит, необхідно спочатку звернутися до кредитодавця та відмовитися від договору про споживчий кредит. Про це повідомили в Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Читайте також:

Так, споживач має право протягом 14 календарних днів із дня укладення договору про споживчий кредит відмовитися від договору про споживчий кредит без пояснення причин, зокрема в разі отримання ним грошових коштів.

Про намір відмовитися від договору про споживчий кредит споживач повідомляє кредитодавця в письмовій формі до закінчення 14-денного строку з дня укладення договору про споживчий кредит.

Читайте також:

"Таким чином, якщо споживач вирішив обміняти/повернути в порядку статті 9 Закону України "Про захист прав споживачів" товар належної якості, придбаний у кредит, він повинен у першу чергу звернутися до кредитодавця з заявою про відмову від договору про споживчий кредит, а вже потім до продавця з заявою про повернення товару", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, чи можуть українці повернути товар, куплений по акції.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK