Пенсії та комуналка: через що найчастіше судяться в Україні

Майже в півтора раза побільшало судових справ у 2023 році.
Пенсії та комуналка: через що найчастіше судяться в Україні
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У 2023 році в Україні в судах розглядалися 3 157 293 справи, що майже в півтора раза більше, ніж у 2022 році. Найбільший приріст спостерігається серед адміністративних та цивільних справ. Про це повідомляє "Опендатабот".

Читайте також:

Зазначається, що минулого року загальна кількість відкритих судових справ майже на 46% перевищила показники 2022 року - понад 2,1 млн. Найбільше зросли адміністративні та цивільні справи - на 41% та 65% відповідно.

За даними "Опендатабота", у судах найбільше розглядалося цивільних правочинів. Серед них найчастіше трапляються справи про борги за комуналку - 321 тис., розірвання шлюбу - 121 тис. Більш ніж 80 тис. цивільних справ - це суди через кредити.

Opendatabot

В адміністративних справах найчастіше до суду зверталися з приводу пенсій - майже 319 тис. справ. 10% від усіх адміністративних справ стосувалися позовів щодо пенсійного страхування "чорнобильців".

Opendatabot

Читайте також:

Перше та друге місця в господарських судах у 2023 році посідали справи наказного провадження - майже 10 тис, позови щодо поставок товарів, робіт, послуг - близько 10 тис. поставок енергоносіїв - майже 7 тис.

При цьому кількість справ про банкрутство людей росте рік до року. 1,2 тис. таких проваджень відкрилося в судах торік. 

Opendatabot

Серед кримінальних проваджень торік переважали крадіжки - 30 тис. Привертають увагу справи про скасування арешту майна - понад 15 тис, про наркотики без мети збуту - 14,5 тис.

Opendatabot

Раніше ми писали, що у 2023 році українці отримали 1274 вироки в судових справах про ухилення від військової служби. Йдеться як про умовні, так і про реальні строки позбавлення волі до 5 років.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK