В Україні спростили процес звернення за житловою пільгою: кого стосуються зміни

Пенсійний фонд України спростив можливість подання заяв на призначення житлової пільги ветеранам.
В Україні спростили процес звернення за житловою пільгою: кого стосуються зміни
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Пенсійний фонд України разом із Міністерством у справах ветеранів реалізував експериментальний проєкт, який спрощує ветеранам війни, а також їхнім родинам процес звернення за житловою пільгою. Про це повідомляє пресслужба ПФУ.

Читайте також:

Так, з червня спрощену заяву можна подати на вебпорталі електронних послуг Фонду.

"Реалізація експериментального проєкту з удосконалення порядку взяття на облік ветеранів війни і надання їм пільг на оплату житлово-комунальних послуг спрощує формат та процедуру самого звернення, цифровізує інформацію, необхідну для призначення пільги", - розповів голова правління ПФУ Євгеній Капінус. 

Читайте також:

За його словами, тепер замість двох окремих заяв подається одна спрощена про взяття на облік ветерана війни і надання йому пільг. У спрощеній заяві ветерану війни потрібно зазначити значно меншу кількість інформації, ніж це було раніше, адже опрацювання даних здійснюється шляхом електронної інформаційної взаємодії між держреєстрами.  

Крім того, за новим механізмом подати заяву на призначення пільг замість ветерана війни можуть члени його родини. До них належать, зокрема, чоловік, дружина, непрацездатні батьки, неодружені повнолітні діти, визнані особами з інвалідністю з дитинства II групи та ін.

Читайте також:

Подати заяву та необхідні документи можна в один зі способів:

  • особисто - через сервісні центри Пенсійного фонду України, уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, центри надання адміністративних послуг;
  • поштою - на адресу органу Фонду;
  • онлайн - через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України та мобільний застосунок "Пенсійний фонд".

Читайте також:

Спрощений обмін даними дозволяє пришвидшити надання Пенсійним фондом України адміністративних послуг ветеранам війни. 

Раніше ми писали, що у зв'язку з підвищенням тарифів на електроенергію в Україні розмір житлових субсидій і пільг буде перерахований їхнім отримувачам автоматично.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK