Частина українців може залишитися без субсидій: у чому причина

Ті, хто потребує фінансової допомоги, можуть не отримати житлові субсидії або пільги.
Частина українців може залишитися без субсидій: у чому причина
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Через неподання інформації до Пенсійного фонду про потенційних отримувачів субсидій і пільг власники житла можуть не отримати виплати. Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Читайте також:

Пенсійний фонд створив можливість подання спрощеного звернення  за призначенням житлової субсидії, коли члену родини треба тільки подати спрощену заяву, а органи ПФУ самостійно з офіційних джерел здійснять збір та обробку відомостей, необхідних для призначення виплати.

Також на порталі електронних послуг ПФУ було створено електронні кабінети для надавачів житлово-комунальних послуг, зокрема для ОСББ.

Читайте також:

"Ці кроки забезпечили можливість державі самостійно обмінюватися інформацією з надавачами комунальних послуг про послуги, які вони надають конкретній родині, і швидше призначати субсидії", - йдеться в повідомленні.

Проте частина об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та деякі виконавці комунальних послуг не подають до Пенсійного фонду інформацію, необхідну для призначення людям житлових субсидій і пільг. Через це мешканці таких будинків можуть не отримати передбачені їм законодавством виплати.

Читайте також:

"Через таку бездіяльність люди можуть стати заручниками ситуації, коли Пенсійний фонд не отримає всю чи частину інформації, необхідної для призначення житлово-комунальних субсидій, і, як наслідок, ті, хто потребує фінансової допомоги, не отримають житлових субсидій або пільг на житлово-комунальні послуги", - пояснили в міністерстві.

Раніше ми писали, що Пенсійний фонд України разом із Міністерством у справах ветеранів реалізував експериментальний проєкт, який спрощує ветеранам війни, а також їхнім сім'ям процес звернення за житловою пільгою.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK