"Національний кешбек": скільки українців відкрили картки для отримання виплат

Кешбек у розмірі 10% від вартості нараховується за купівлю продукції локальних виробників, що включені в програму, за виключенням підакцизної продукції.
"Національний кешбек": скільки українців відкрили картки для отримання виплат
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 2 вересня, коли стартувало бета-тестування "Національного кешбеку", 880 тисяч українців відкрили картки для отримання виплат за програмою. У системі вже зареєстровано понад 130 тисяч товарів від 713 українських виробників. Про це повідомила міністр економіки України Юлія Свириденко.

Читайте також:

"Покупці, виробники та торговельні мережі активно долучаються до "Національного кешбеку". Відсьогодні до програми долучаються нові ритейлери. Зокрема, Епіцентр K, Нова лінія, Auchan, Comfy, Сільпо, ФОРА і аптека 3і. Під час купівлі локальних товарів, зареєстрованих у програмі, у магазинах цих мереж відтепер нараховуватимуть кешбек 10%", - розповіла вона.

За словами Свириденко, бета-тестування "Національного кешбеку" триватиме близько місяця. У цей період система наповнюватиметься товарами українських виробників.

"Національний кешбек" є формою фінансової підтримки громадян від держави, умовою надання якої є купівля українських товарів. Кількість таких товарів у програмі за тиждень збільшилась більше ніж втричі - з 38 тис. до понад 130 тис. одиниць

Читайте також:

Щоб отримувати кешбек від держави, покупцям необхідно:

  1. Подати заявку через сайт або мобільний застосунок банку, що бере участь у програмі, або звернутися до відділення.
  2. Відкрити фізичну чи віртуальну картку, куди нараховуватиметься кешбек.
  3. У "Дії" в розділі "Сервіси" - "Національний кешбек" вибрати картку для виплат.

Читайте також:

Оформити картки вже можна в monobank або Укргазбанку на додачу до ПриватБанку, Sense Bank, ПУМБ, Абанку, Глобус Банку, UKRSIBBANK BNP Paribas Group, Ощадбанку та Акордбанку. Загалом у системі зареєстровані 11 банків. 

Кешбек у розмірі 10% від вартості нараховується за купівлю продукції локальних виробників, що включені в програму, за виключенням підакцизної продукції (пальне, тютюн та міцний алкоголь). Також кешбек поширюється на ліки українського виробництва, вино без додавання спирту і медові напої. 

Читайте також:

Максимальна сума виплат - 3 тис. грн у місяць. Накопичені за місяць кошти надходитимуть на створену картку раз на місяць до 20 числа наступного місяця.

Отримані за участь у програмі "Національний кешбек" кошти можна буде витратити на послуги: комуналку, транспорт, лікування, мобільний зв'язок, спорт, кіно й інші. Також їх можна буде задонатити на ЗСУ або купити військові облігації.

Читайте також:

Зняти готівку з рахунку, куди нараховують кошти за кешбек, буде неможливо. Використати кошти від кешбеку, нараховані в 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року.

Раніше ми писали, що до програми "Національний кешбек", яка стартувала 2 вересня 2024 року, долучилися державні ПриватБанк та Ощадбанк.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK