Попит на електрокари суттєво виріс: Якими моделями цікавляться українці

Згідно зі статистикою, станом на 1 травня 2022 року в Україні зареєстрували 35 762 електромобілі.
Попит на електрокари суттєво виріс: Якими моделями цікавляться українці
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Українці все частіше стали віддавати перевагу машинам на електротязі. На тлі дефіциту пального в Україні попит на електрокари зріс у 15 разів за останній місяць. Про це пише "Автоцентр".

Згідно зі статистикою, станом на 1 травня 2022 року в Україні зареєстрували 35 762 електромобілі. Тільки у квітні поставили на облік 460 машин на електротязі.

Читайте також:

Як зазначив заступник голови правління Української асоціації учасників ринку електромобілів EV-UA Вадим Ігнатов, у травні кількість значно збільшиться. Оскільки попит як на нові, так і на вживані електрокари суттєво зріс останніми тижнями. Також збільшилися продажі гібридних моделей.

Керівник Інституту досліджень авторинку Станіслав Бучацький наголосив, що українці цікавляться переважно бюджетними моделями, ціни на які варіюються в межах 5-6 тис. доларів. Однак таких пропозицій останнім часом майже немає, а ті, що з'являються, викупаються дуже швидко.

Читайте також:

За словами СЕО мережі електростанцій Go To-U та координатора Tesla Club Ukraine Назара Шимоне-Давиди, зараз їздити на електромобілі в 50 разів дешевше, ніж на машині з традиційним двигуном. Незабаром розрив може досягти 100 разів. Крім того, не потрібно стояти у величезних чергах.

Раніше ми писали, що в січні-березні 2022 року українці придбали та зареєстрували 1,6 тис. автомобілів на акумуляторних джерелах живлення (BEV). Це на 6% менше порівняно з І кварталом 2021 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK