Україна та Північна Македонія розширюють зону вільної торгівлі

Був підписаний оновлений додаток до Угоди про вільну торгівлю.
Україна та Північна Македонія розширюють зону вільної торгівлі
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / t.me/Denys_Smyhal

Україна та Північна Македонія підписали оновлений додаток до Угоди про вільну торгівлю. Про це повідомив у Telegram прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зазначив, що в межах візиту в Чехію для участі в першій сесії Європейської політичної спільноти зустрівся з прем’єр-міністром Північної Македонії Дімітаром Ковачевським.

Читайте також:

"Під час зустрічі був підписаний оновлений додаток до Угоди про вільну торгівлю, що інтегрує ринки України та Північної Македонії з ринками ЄС, Туреччини, Молдови, Грузії, Норвегії, Швейцарії та Ізраїлю через спільну систему правил походження ПанЄвроМед", - написав прем'єр.

За його словами, угода сприятиме зменшенню цін на македонські товари, які є сировиною для переробних підприємств. Це є головною перевагою для промисловості України.

Читайте також:

"Тепер українські виробники можуть використовувати компоненти, вироблені в Північній Македонії, для продукції, яка продаватиметься в ЄС", - пояснив Шмигаль.

Крім того, угода лібералізує аграрні тарифи. Україна отримає доступ на ринок продукції тваринного походження та готової продукції, що сприятиме нарощуванню експорту українських сільгосптоварів.

Публікація Дениса Шмигаля в Telegram
Публікація Дениса Шмигаля в Telegram

Раніше ми писали, що у вересні Туреччина відкрила новий ринок для експорту продукції українського виробництва, а саме переробленого тваринного білка (не призначеного для споживання людей).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK