Релоковані українські підприємства отримають фінансову допомогу від NRC - Мінекономіки

Норвезька рада у справах біженців планує надавати пряму допомогу мікро-, малим та середнім підприємствам протягом 12 місяців.
Релоковані українські підприємства отримають фінансову допомогу від NRC - Мінекономіки
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Міністерство економіки України підписало Меморандум про взаєморозуміння з Норвезькою радою у справах біженців щодо надання фінансової допомоги релокованим підприємствам. Про це повідомили у відомстві.

Читайте також:

"Через військову агресію Росії проти України бізнес змушений був релокуватися з регіонів, де ведуться активні бойові дії, у більш безпечні. На сьогодні за підтримки держави релоковано 800 підприємств, 80% з яких уже працюють на новому місці", - зазначила перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко.

За її словами, підписаний Меморандум про взаєморозуміння з Норвезькою радою у справах біженців дозволить надати додаткову допомогу, зокрема фінансову, таким підприємствам, щоб вони могли швидше адаптуватися та наростити виробничі потужності в нових регіонах.

Читайте також:

Меморандум передбачає, що Мінекономіки надасть NRC інформацію щодо релокованих суб'єктів господарювання, після чого NRC самостійно відбере підприємства для надання фінансової та інших видів допомоги. 

"Серед першочергових критеріїв відбору - підприємство переміщено до Львівської або Тернопільської областей, має чіткі бізнес-ідеї та потенціал для створення робочих місць, особливо серед молоді, жінок та осіб з інвалідністю", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

У рамках цього Меморандуму NRC планує надавати пряму допомогу мікро-, малим та середнім підприємствам упродовж 12 місяців.

Раніше ми писали, що 136 переможців першої у 2023 році хвилі програми "Власна справа" отримають мікрогранти на старт або розвиток свого бізнесу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK