Українці відкрили рекордну кількість нових ФОП: у яких сферах

У яких сферах відкриваються нові бізнеси під час великої війни.
Українці відкрили рекордну кількість нових ФОП: у яких сферах
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Протягом вересня українці відкрили 35 587 нових ФОП. Це найвищі показники не лише за час повномасштабного вторгнення, але й за останні три роки, повідомляє "Опендатабот".

Читайте також:

Зазначається, що попередній рекорд - 31 477 - був зафіксований у червні 2023 року. Для порівняння, до того більше 30 тисяч нових підприємців було зареєстровано в червні та липні 2020 року.

Найбільш затребувані сфери, у яких відкриваються нові справи, не змінюються. Майже половина нових фопів (43%) відкриваються у сфері торгівлі: роздрібна торгівля (12 777 від загальної кількості новостворених справ) та оптова торгівля - 2343 фопи. У топ-3 також потрапили справи з надання індивідуальних послуг - 3244.

Opendatabot

Читайте також:

П’ята частина від усіх нових фопів (21% або ж 7407) відкривається на Київщині. Друге й третє місце за кількістю нових справ посідають Дніпропетровщина (3210) та Львівщина (2862).

Найгірші показники в тих регіонах, які повністю або частково окуповані та на території яких наразі відбуваються бойові дії.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів удосконалив механізми державної підтримки бізнесу за програмою "Доступні кредити 5-7-9%".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK