В Україні роками продавали контрафактний алкоголь: ДБР викрило ділків із Вінниччини

Щоденний оборот товару сягав до 300 тис. грн, а щомісячно ділки збагачувалися на понад 9 млн грн.
В Україні роками продавали контрафактний алкоголь: ДБР викрило ділків із Вінниччини
ДБР викрило ділків з Вінниччини, які роками продавали контрафактний алкоголь / dbr.gov.ua

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру трьом мешканцям міста Могилів-Подільський на Вінниччині. Вони організували розгалужену схему продажу нелегального алкоголю на мільйони гривень по всій території України. Про це розповіли в ДБР.

Читайте також:

За оперативною інформацією, злочинна група працювала над "розвитком" незаконного бізнесу майже 10 років. Контрафактний алкоголь вироблявся в промислових масштабах. Чоловіки створили інтернет-сайти, через які продавали підроблений алкоголь відомих марок. Доставлення здійснювалося через поштових операторів.

Щоденний оборот товару сягав до 300 тис. грн, а щомісячно ділки збагачувалися на понад 9 млн грн. 

Читайте також:

"Отримані кошти учасники схеми вкладали в нерухомість та елітний транспорт. Вони придбали 5 квартир у Києві, 3 будинки та 1 квартиру у Вінниці, а також елітні автівки загальною вартістю приблизно 15 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ДБР документувало діяльність зловмисників із жовтня 2022 року. За цей час у Могилів-Подільському правоохоронці викрили не один підпільний бізнес із продажу алкоголю, але ключовим фігурантам вдавалося залишатися "в тіні".

Читайте також:

24 жовтня 2023 року працівники ДБР провели низку обшуків за місцем проживання та в автомобілях "підприємців". Було вилучено чорнову бухгалтерію, телефони та комп'ютерну техніку.

Наразі всім трьом фігурантам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України. Крім того, вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру за ст. 209 КК України. Зловмисникам може загрожувати до 6 років позбавлення волі.

Читайте також:

До того ж Бюро перевіряє можливу причетність до схеми правоохоронців, які могли прикривати нелегальний бізнес.

Раніше ми писали, що правоохоронці викрили схему незаконного виготовлення алкогольних напоїв у Тернополі. Контрафакт продавали через торговельну мережу, яка налічує понад 300 магазинів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK