Шили спортивну форму для РФ: на Закарпатті викрили фабрику

Нелегальний пошив відбувався на базі одного зі швейних підприємств регіону.
Шили спортивну форму для РФ: на Закарпатті викрили фабрику
СБУ викрила на Закарпатті швейну фабрику, яка обшивала російську збірну / ssu.gov.ua

На Закарпатті викрили підпільне виробництво зимового спортивного одягу для національної збірної РФ із лижного спорту. Про це повідомила Служба безпеки.

Читайте також:

Встановлено, що нелегальний пошив відбувався на базі одного зі швейних підприємств регіону. Фабрика почала виконувати замовлення російської компанії, яка постачає спеціалізований одяг для спортивних команд країни-агресора з початку 2023 року.

За даними слідства, протягом цього періоду підпільна майстерня виготовила та поставила до РФ понад 40 оптових партій зимових курток для російських лижників. Під час відправки спортивного одягу фігуранти заклеювали на ньому марлевим скотчем російську символіку.

Читайте також:

"Щоб приховати нелегальні поставки, їхній "маршрут" пролягав через одну з європейських країн, де знаходився власник закарпатської швейної фабрики. Ним виявився іноземець, який безпосередньо займався укладенням відповідних договорів із російськими замовниками та організовував переправлення готової продукції до РФ", - йдеться в повідомленні. 

Для забезпечення виробничого процесу у швейному цеху він залучив керівницю цього підприємства. Виконанням російського "замовлення" займалися не більше 5 швей, яких відбирали серед "довірених" осіб.

Також швачки додатково проходили "інструктаж" щодо нерозголошення факту співпраці на користь країни-агресора серед оточуючих, знайомих та родичів.

Читайте також:

Наразі в межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 110-2 Кримінального кодексу України, триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що Служба безпеки України викрила одне з фармацевтичних підприємств у Житомирській області на співпраці з російськими окупантами.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK