Перелік поповнюється: ще одну закордонну компанію визнали спонсором війни в Україні

Weatherford International внесено до переліку міжнародних спонсорів війни.
Перелік поповнюється: ще одну закордонну компанію визнали спонсором війни в Україні
Ілюстративне фото / nazk.gov.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло Weatherford International до переліку міжнародних спонсорів війни. Оскільки ірландсько-американська компанія продовжує співпрацювати з РФ. Про це повідомляє НАЗК.

Читайте також:

"Ірландсько-американська компанія Weatherford International продовжує працювати в РФ, сплачувати там податки на мільйони доларів США та забезпечувати технологічні спроможності країни-агресора в нафтовій галузі. Це стало підставою для внесення компанії до переліку міжнародних спонсорів війни", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в НАЗК, Weatherford International спеціалізується на виробництві та постачанні нафтовидобувного обладнання й наданні сервісних послуг нафтогазовим підприємствам. Вона працює в Росії 16 років, створила там понад 2,5 тис. робочих місць та утримує на території РФ сервісні підприємства, бази та підприємства машинобудування. 

Читайте також:

У РФ Weatherford представлена через ТОВ "Везерфорд Холдингз (Рус)", ТОВ "Везерфорд" та ТОВ "Везерфорт Бизнес Сервис". У 2022 році вони разом сплатили податки до бюджету агресора на понад 15 млн дол. США. 

Серед партнерів Weatherford у Росії є і нафтова компанія "Роснефть", яка залишається основним замовником її послуг. 

Компанія також продовжує бути активним учасником імпортно-експортних операцій із РФ. У період з 24 лютого 2022 року по 31 грудня 2023 року вона імпортувала товари в Росію на майже 1,5 млн дол. США. 

Читайте також:

"У своїй звітності Weatherford пообіцяла виконувати договірні зобов'язання з урахуванням міжнародних санкцій. Компанія успішно перебудувала канали постачання обладнання після накладення цивілізованим світом санкцій на РФ, замінивши постачальників на російських або на інші іноземні компанії. Це демонструє не тільки економічну та технологічну підтримку агресора компанією, але й ідеологічну", - додали в НАЗК.

Раніше ми писали, що НАЗК внесло американського виробника вогнетривких виробів Allied Mineral Products, LLC до переліку міжнародних спонсорів війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK