Відомо, скільки роботодавців отримали компенсації за облаштування місць для людей з інвалідністю

Уже 917 роботодавців отримали компенсації за облаштування робочих місць для 1013 людей з інвалідністю.
Відомо, скільки роботодавців отримали компенсації за облаштування місць для людей з інвалідністю
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У серпні 2023 року в Україні запровадили програму надання компенсацій роботодавцям за витрати на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю I та II групи. За рік уже 917 роботодавців отримали компенсації за облаштування робочих місць для 1013 людей з інвалідністю, зокрема й ветеранів. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Читайте також:

"Серед роботодавців, які вже отримали компенсації, представники будівельної, медичної та виробничої сфер, сільського господарства, авторемонтних майстерень, і їхня кількість постійно зростає", - зазначила міністр економіки Юлія Свириденко.

Відповідно до умов програми сума компенсації за меблі, обладнання та інші допоміжні засоби складає до 106,5 тис. грн за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю I групи, до 71 тис. грн - для людей з інвалідністю II групи.

Читайте також:

Йдеться про придбання спеціалізованих столів і стільців, поручнів, розсувних дверей, транспортерів, підіймачів для робочих місць тощо. Також компенсація передбачена за купівлю брайлівських клавіатур, сенсорних комп'ютерних дисплеїв, допоміжних засобів для відтворення звуку, спеціальних програм.

Роботодавець має подати заяву на компенсацію впродовж 90 днів із моменту працевлаштування фахівця з інвалідністю. Це можна зробити онлайн на порталі "Дія" або офлайн, звернувшись до регіонального центру зайнятості. 

Читайте також:

Розгляд заяви триває до 10 робочих днів. У разі позитивного рішення протягом 5 днів кошти надійдуть на рахунок роботодавця.

Раніше ми писали, що в Україні серед роботодавців набирає популярності компенсаційна програма з облаштування робочого місця для працівників з інвалідністю від Державної служби зайнятості.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK