"Армія відновлення" виконала роботи на понад 30 млн грн: скільки залучили українців

Види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону.
"Армія відновлення" виконала роботи на понад 30 млн грн: скільки залучили українців
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Держава виплатила понад 30 млн грн безробітним за виконання суспільно корисних робіт у рамках проєкту "Армія відновлення". Про це повідомила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна, передає пресслужба відомства.

Читайте також:

"На сьогодні до "Армії відновлення" залучено вже понад 5 тисяч безробітних у 10 областях. Держава виплатила їм за виконання суспільно корисних робіт понад 30 млн грн, зокрема з початку 2023 року - 6,3 млн грн. Цього року уряд збільшив фінансування на виконання таких робіт до 104 млн грн", - сказала вона.

За словами Бережної, до виконання таких робіт найбільше безробітних нині залучено в Полтавській області - майже 1500 осіб, Сумській - понад 1000 осіб, Київській - понад 900 осіб, Донецькій - 710 осіб.

Читайте також:

Зазначається, що види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону. Зокрема, безробітних залучають до розбору завалів і відновлення житлових будинків, пошкоджених унаслідок бойових дій, облаштування підвальних приміщень під укриття, фасування гуманітарної допомоги, приготування їжі військовим, плетіння маскувальних сіток.

За виконання таких робіт вони отримують щонайменше 6700 грн, що є більше, ніж середній розмір виплати допомоги з безробіття. 

Раніше ми писали, що уряд удосконалив програму виплати компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (ВПО).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK