У Мінекономіки розповіли, скільки безробітних залучили до "Армії відновлення"

Види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону.
У Мінекономіки розповіли, скільки безробітних залучили до "Армії відновлення"
Ілюстративне фото / EPA/UPG

До виконання суспільно корисних робіт у рамках проєкту "Армія відновлення" залучили понад 6 тисяч безробітних. Про це повідомила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна.

Читайте також:

"На сьогодні до "Армії відновлення" залучено вже понад 6 тис. безробітних у 10 областях. Лідером серед регіонів є Полтавська область, де у виконанні суспільно корисних робіт задіяно майже 2 тис. безробітних. Лише за перший місяць цього року до їх виконання залучено 2,5 тис. людей, що тимчасово втратили роботу", - розповіла вона.

За словами Бережної, усі вони отримують за свою працю щонайменше 6700 грн від держави. Така оплата є більшою, ніж середня виплата допомоги з безробіття, яку людина отримує, перебуваючи на обліку в центрі зайнятості.

Читайте також:

Зазначається, що найбільше безробітних залучено до "Армії відновлення" в Полтавській області - 1929 осіб, Київській - 1085 осіб, Сумській - 1054 особи, Донецькій - 926 осіб.

Види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону. Найчастіше безробітних залучають до розбору завалів і відновлення житлових будинків, пошкоджених унаслідок бойових дій, облаштування підвальних приміщень під укриття, фасування гуманітарної допомоги, приготування їжі військовим, плетіння маскувальних сіток, надання соціальних послуг у Пунктах незламності. 

Заступниця міністра додала, що держава вже профінансувала виконання суспільно корисних робіт у регіонах на 37,4 млн грн, зокрема з початку року - на 13,6 млн грн.

Раніше ми писали, що уряд України передбачив у 2023 році на програму "Власна справа" 1,8 млрд грн, що дозволить видати українцям понад 7 тис. мікрогрантів на початок та розвиток бізнесу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK