В управління держави передали арештовані активи на 15 млрд грн - СБУ

Столичні готелі "Турист" та "Дружба", санаторій "Моршинський" та будівлю, у якій розташований Kyiv Sport Club, передано до АРМА.
В управління держави передали арештовані активи на 15 млрд грн - СБУ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, (АРМА) передали арештовані активи на близько 15 млрд грн. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Зазначається, що в управління держави перейшли:

  • 80 майнових комплексів (санаторії, спортивні установи тощо) у різних регіонах орієнтовною вартістю 7 млрд грн, які були незаконно виведені з державної власності й передані на баланс профспілок України;
  • активи 19 українських компаній, які контролювалися російськими корпораціями "Ростех", "Роснефть", "Газпром", "РусАл", "Росатом", "Група ГМС", "Татнефть" та російськими банками на загальну суму понад 7,75 млрд грн, а також тисячі закріплених за ними об’єктів нерухомого та рухомого майна на сотні мільйонів гривень.

Активи з російськими бенефеціарами було арештовано в рамках кримінального провадження за фактом підготовки, планування та введення РФ агресивної війни проти України.

Читайте також:

"Що стосується майна, яке перебувало на балансі Федерації профспілок України, то, за інформацією кібердепартаменту СБУ, з 1992 року по теперішній час посадовці Федерації незаконно відчужили 80 курортно-оздоровчих, спортивних та інших державних комплексів", - додали в СБУ.

Як пояснили у відомстві, це робилося шляхом заниження ринкової вартості об’єктів та здійснення покупцем мінімальної офіційної оплати без погодження з Фондом державного майна.

Такі схеми завдавали збитків державі в особливо великих розмірах, наголосили в Службі безпеки.

Читайте також:

До АРМА за ініціативи СБУ передані такі об’єкти:

  • готелі "Турист" та "Дружба" в Києві;
  • санаторій "Жовтень" у Конча-Заспі, одеський санаторій "Куяльник", "Моршинський" у Львівській області та "Поляна" на Закарпатті;
  • спортивні комплекси, зокрема будівля, у якій розташований Kyiv Sport Club.

Досудове розслідування триває.

Раніше ми писали, що в Україні арештували додаткові активи Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко, якими керували з Росії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK