РФ завдала інфраструктурі України збитків майже на 138 млрд доларів - KSE

Росія продовжує завдавати руйнувань інфраструктурі України через масовані атаки, обстріли та ведення бойових дій.
РФ завдала інфраструктурі України збитків майже на 138 млрд доларів - KSE
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Станом на грудень 2022 року загальна сума прямих задокументованих збитків, завданих інфраструктурі України через повномасштабне вторгнення РФ, оцінюється в 137,8 млрд доларів (за вартістю заміщення). Про це повідомили в Київській школі економіки (KSE).

Читайте також:

Як зазначають експерти, порівняно з останніми обрахунками станом на листопад 2022 року загальна сума збитків зросла на майже 2 млрд дол. Найбільше зростання збитків пов'язане зі збільшенням втрат від руйнування житлового фонду, закладів освіти та об'єктів сфер культури, релігії та спорту. 

Збитки від руйнувань житлового фонду оцінюються в 54 млрд дол. За грудень ця сума зросла ще на 1,5 млрд дол. За понад 10 місяців війни загалом пошкоджено або зруйновано 149,3 тис. житлових будинків, серед яких: 131,4 тис. приватних будинків, 17,5 тис. багатоквартирних та 280 гуртожитків. 

Читайте також:

Найбільш постраждалими від війни сферами залишаються також інфраструктура з завданими збитками на 35,6 млрд дол., промисловість та втрати підприємств - 13 млрд дол.

РФ продовжує завдавати руйнувань й освітнім закладам України. Сума збитків цієї сфери зросла на 400 млн дол. і становить 8,6 млрд дол. Унаслідок бойових дій уже пошкоджено або зруйновано понад 3 тис. освітніх закладів, з-поміж них: 1,4 тис. - середньої освіти, 865 - дошкільної, 505 - вищої освіти. 

Ще на 100 млн дол. зросли збитки, завдані закладами сфер культури, спорту та релігії, й оцінюються в 2,2 млрд дол. За підсумками грудня 2022 року таких обʼєктів 1327: 907 закладів культури, 168 спортивних закладів, 157 об'єктів туризму та 95 релігійних об'єктів.

kse.ua

Раніше ми писали, що відновлення України стане найбільшим проєктом відбудови з часів Другої світової війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK