Світло в Україні: споживання залишається значним, зберігається дефіцит потужності

Ліміти споживання не доводилися до Харківської, Херсонської, Хмельницької областей, де сьогодні заплановано проведення вимірів фактичного споживання.
Світло в Україні: споживання залишається значним, зберігається дефіцит потужності
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У четвер, 9 лютого, споживання електроенергії в Україні залишається значним через похолодання. Дефіцит потужності зберігається, найбільше - у вечірні години. Про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго".

Зазначається, що в Одесу та Одеський район поступово подаються більші обсяги електроенергії.

Читайте також:

"Продовжуються відновлювальні роботи на теплоелектростанціях, пошкоджених під час ракетних атак та нападів дронів. Здійснюється імпорт електроенергії. Наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній для покриття споживання в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

Ліміти споживання не доводилися до Харківської, Херсонської, Хмельницької областей, де сьогодні заплановано проведення вимірів фактичного споживання. Обмеження споживання в цих областях не застосовуватимуться.

Читайте також:

До решти обленерго доведені ліміти споживання, які діють упродовж доби. Перевищення лімітів призводить до створення аварійних ситуацій в енергосистемі. Тож для їхнього попередження застосовуються аварійні відключення.

"На Одещині тривають ремонтні роботи. Бригади "Укренерго" та обленерго працюють 24/7 і докладають максимум зусиль для якнайшвидшого відновлення електропостачання на рівні, який був до аварії", - додали в НЕК.

Також тривають роботи на всіх інших об’єктах, пошкоджених внаслідок ракетних обстрілів та атак дронів росіян.

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, що, починаючи з 8 лютого, по всій Україні будуть змінені ліміти споживання. По кожній області в один із днів протягом двох тижнів не буде обмежень, а в інші дні можливі зміни у звичних графіках відключень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK