Ухилення від сплати податків при переказі комунальних: в Україні викрили схему

БЕБ викрило схему ухилення від сплати 27 млн грн податків при переказі населенням комунальних платежів.
Ухилення від сплати податків при переказі комунальних: в Україні викрили схему
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили схему ухилення від сплати 27 млн грн податків компанією, яка надає послуги посередництва при розрахунках населення за комунальні послуги. Про це повідомили в БЕБ.

Читайте також:

Як встановило слідство, службові особи фінансової компанії, яка на підставі ліцензії НБУ здійснює діяльність із прийняття та переказу коштів від населення за комунальні послуги, протягом 2020-2021 років безпідставно відображали в бухгалтерському обліку нібито придбані в контрагентів з ознаками фіктивності послуги по обслуговуванню програмного забезпечення. Фактично товариство розробило та обслуговувало програмне забезпечення самостійно.

Крім того, товариство здійснювало "фіктивні" фінансово-господарські операції з приватними підприємствами щодо отримання телекомунікаційних послуг без відображення в податковій та фінансовій звітностях.

Читайте також:

"Це призвело до несплати до державного бюджету податків у розмірі понад 27 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Також встановлено, що отримані "прибутки" з метою ухилення від сплати податків компанія виводила на рахунки фіктивних підприємств для подальшого їх переведення в готівку.

Раніше ми писали, що детективи Бюро економічної безпеки України викрили посадових осіб кількох товариств в ухиленні від сплати податків на загальну суму майже 400 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK