В Україні викрили нові схеми ухилення від мобілізації: хто причетний до оборудок

Серед організаторів схем - член комісії Київського обласного бюро медико-соціальної експертизи.
В Україні викрили нові схеми ухилення від мобілізації: хто причетний до оборудок
СБУ викрила нові схеми ухилення від призову / ssu.gov.ua

Служба безпеки блокувала ще три схеми ухилення від призову українських громадян на військову службу. У декількох областях України викрили сімох організаторів оборудок. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

За гроші ділки пропонували потенційним призовникам уникнути мобілізації на підставі підроблених документів про стан здоров'я та шляхом нелегального перетину кордону. Середня вартість таких "послуг" становила від 2 до 8 тис. дол., ціна залежала від кількості осіб і типу документа.

Так, у Київській області викрили членів Київського обласного бюро МСЕК, які за грошову винагороду оформляли групи інвалідності для чоловіків призовного віку.

Читайте також:

При цьому у Вінницькій області знешкодили групу осіб, які підробляли для своїх "клієнтів" медичні довідки з реквізитами лікарень, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях півдня та сходу України.

Серед організаторів схеми - викладач навчального закладу, лікар і "айтішник".

На Закарпатті затримали двох мешканців Рахівського району. Вони пропонували ухилянтам втекти до ЄС через річку, яка знаходиться на межі кордону. У вартість "послуг" також входили рятувальні жилети для "безпечного" перетину рубежу.

Читайте також:

Під час обшуків правоохоронці виявили мобільні телефони та комп'ютерну техніку з доказами незаконної діяльності, медичні документи з ознаками підробки, гроші, отримані злочинним шляхом.

Наразі триває розслідування для притягнення зловмисників до відповідальності за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України);
  • ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем);
  • ст. 369-2 (зловживання впливом).

Раніше ми писали, що в організації схеми незаконної переправки осіб через державний кордон України викрили 15 учасників організованої групи, зокрема працівників 5 столичних медичних установ та членів лікарських комісій.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK