Завдали європейським компаніям 40 млн євро збитків: правоохоронці викрили хакерів

Наразі відомо про 37 потерпілих - європейських компаній, об'єктів критичної інфраструктури й промисловості.
Завдали європейським компаніям 40 млн євро збитків: правоохоронці викрили хакерів
Ілюстративне фото / flickr.com

Правоохоронці викрили діяльність міжнародної хакерської групи, яка завдала європейським компаніям майже 40 млн євро збитків. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Читайте також:

Так, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генпрокурора в співпраці з правоохоронцями Федеративної Республіки Німеччина, поліції Нідерландів, за підтримки ФБР США та Європолу проведено міжнародну операцію щодо виявлення членів хакерського злочинного угруповання.

"Хакери використовували та розповсюджували шкідливе програмне забезпечення DoppelPaymer, яке зашифровувало дані на техніці. З 2020 року вони паралізовували діяльність установ та організацій різних країн. Для відновлення доступу вони вимагали викуп в електронній валюті", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Як розповіли у відомстві, одна з найсерйозніших атак була здійснена на університетську лікарню в м. Дюссельдорфі, де відбулося знеструмлення медичного обладнання, унаслідок чого загинула громадянка ЄС. У Нідерландах компанія, яка стала жертвою групи вимагачів заплатила викуп у розмірі 27 BTC, що тоді становило еквівалент одного мільйона євро. Інша компанія заплатила 250 тис. євро

Наразі відомо про 37 потерпілих - європейських компаній, об'єктів критичної інфраструктури й промисловості. Загальна сума збитків становить майже 40 млн євро.

Читайте також:

Правоохоронці провели обшуки на території декількох держав Європейського Союзу та України в активних членів хакерської групи, які використовуючи шкідливе програмне забезпечення. Загалом вдалося ідентифікувати 11 осіб, пов'язаних із групою, декілька з них затримано.

Зазначається, що на території міст Києва та Харкова українські правоохоронці провели слідчі дії стосовно громадянина України. Під час обшуків вилучено електронне обладнання, яке перебуває на експертизі. Встановлюються інші учасники угруповання.

Раніше ми писали, що Служба безпеки України заблокувала діяльність потужної прокремлівської ботоферми в Запоріжжі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK